Beneficiile pâinii cu făină de secară

Paine de secara

Pâinea de secară (pâine din făină integrală de secară) are foarte multe beneficii pentru sănătate. Secara are proprietăți nutritive superioare grâului și de aceea pâinea de secară este recomandată mai degrabă decât pâinea clasică din făină albă sau chiar din făină neagră sau graham.

Secara reprezintă o bogată sursa de magneziu, mineralul care sintetizează peste 300 de enzime din organism, multe responsabile de buna utilizare a glucozei și de secreția de insulină necesară unei bune digestii.
Cercetările medicale au dezvăluit faptul că făina de secară determină o secreție scăzută de insulină și astfel previne apariția insulino-dependenței și a diabetului de tip II.

Mai mult, un studiu derulat pe o perioadă de 3 ani cu peste 200 de femei postmenopauza cu CVD (boli cardiovasculare), publicat în American Heart Journal, demonstrează că acelea ce au mancat cel puţin 6 porții întregi de cereale în fiecare săptămână, au avut o progresie încetinită a arterosclerozei.
La Casa produce 2 sortimente de pâine cu secară.

Contactează-ne la

Str. Luncii Nr. 19, 400633, Cluj-Napoca, România

Telefon:+40 364 140 800,

Email: office@lacasapane.ro

Sau ne poti scrie aici

Noutăți prin email